aaaaaaaaaaaaaaaaa mariaspyssel -

Nu har hösten kommit....

... då kan det behövas lite tröjor. Jag har provat att göra en huvtröja.
Ganska nöjd för att vara första. Mönstret är från förra nummret av Ottobre. Men jag har gjort om det lite. Gjorde inte den vändbar utan satte muddar i armarna och midjan. Fodrade den med brun fleece.  Storleken är 110 men lite tycker jag. Grabben har 98/104 och den passade perfekt nu.
Ap och lejon tyg från Jny design, mudd från tygaffären i Deje, brun fleece från panduro och interlock i huvan från Jofotex. Se om vi kan få en bild när grabben har den på sig ikväll, får muta med något.....
Ett par byxor till lill tjejen, storlek 74. Mönstret är eget. Tyg, lite kraftigare, är från Ohlssons tyger i Karlstad. Byxan är fodrad med fleece från Panduro. Min sambo tyckte tyget var hemskt, men jag tycker det blev ganska läckert.
En tröja till, samma som den i förra inlägget bara annan färg.

Nu ska jag snart sätta saxen i landskaps tyget som kom från Jofotex igår.  Passa på nu när lillan sover.

Ha en trevlig dag alla!!!

Tröjor!!

Å va kul det var att göra tröjor!!! 2 stycken har jag gjort.
Mönstret har jag ritat av en annan tröja som grabbarna har haft. Storlek ca: 98. Tyg från Jofotex.
 Samma mönster men tyg från stoff och stil. Mudd från Jofotex. Jag gillade att sätta mudd i halsen. Mycket enklare än att sy med tvilling nål. Första tröjorna som jag satt mudd i ärmarna på.

Nu ska jag gå ut en tur i det fina vädret..
Hej så länge!!!


Namnlapparna!!!

Nu har jag fått mina namnlappar....
En liten kjol som fått mitt namn.Gjort en body i storlek 68, elefant tyg från stof & stil, kant band från tygaffären i Deje. Kjol i storlek 68, mudd från deje och tyg från Jofotex.
Jag tycker mudden blev lite stor i midjan annars är jag nöjd.
Första bodyn och kjolen som jag använt overlocken till. Vågar prova mer å mer. 

Här rullar dagarna på, lilla grabben har varit förkyld å nu har lillan börjat bli förkyld. Hoppas stora killen klarar sig.....


Trevlig helg alla!!!

Kram!


RSS 2.0